Lidmašīnas, kuras, visticamāk, pieder Krievijas Gaisa spēkiem, naktī Sīrijā bombardējušas teroristu organizācijas "Islāma valsts" (IS) ieņemtu pilsētu, atsaucoties uz "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" vadītāju Remi Abdulrahmanu, ziņo Reuters. Uzlidojumi veikti arī galvenajai IS pilsētai Rakai.

Gaisa uzlidojums bijis mērķēts pa džihādistu pozīcijām Karjateinā, kas atrodas aptuveni 130 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Sīrijas galvaspilsētas Damaskas. "Islāma valsts" valdības spēkus no Karjatainas piespieda atkāpties pagājušā gada augustā.

Savukārt ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz Krievijas aizsardzības ministriju ziņo, ka Krievijas Gaisa spēki īstenojuši uzbrukumu teroristu pašpasludinātajai Rakai. Tiek ziņots, ka iznīcināta infrastruktūra, kas "izmantota teroristu trenēšanai".

"1. oktobrī lidmašīnas "Su-34" īstenoja uzbrukumus IS treniņnometnei un nomaskētam komandpunktam uz dienvidrietumiem no Rakas," teikts ministrijas paziņojumā, "uzbrukuma rezultātā IS komandpunkts nav spējīgs darboties. Teroristu apmācīšanai izmantotā infrastruktūra tika pilnībā iznīcināta."

Jau ziņots, ka Krievija uzlidojumus Sīrijā sāka trešdien, apgalvojot, ka tās mērķi ir "Islāma valsts" teroristu pozīcijas. Tomēr aculiecinieki ziņo, ka līdz šim Krievijas lidmašīnas bombardējušas valdības opozīcijas kontrolē esošās pilsētas, kurās "Islāma valsts" neatrodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!