Foto: Shutterstock
Eiropas Savienības (ES) galvenās institūcijas liegušas ieeju savās telpās lobistiem, kas pārstāv Krievijas intereses, ceturtdien ziņo amatpersonas.

Eiropas Parlaments (EP) šādu lēmumu pieņēma jau jūnija sākumā, un šim piemēram tagad sekojusi arī Eiropas Komisija (EK) un Eiropadome.

"Mums dots norādījums vairs nepieņemt cilvēkus, kas pārstāv krievu intereses," īsi pirms ceturtdien paredzētā ES samita pavēstījusi kāda amatpersona.

Lēmums attiecas uz visiem reģistrētajiem Krievijas interešu pārstāvjiem, kuriem līdz šim bijusi pieeja ES institūciju ēkām, lai tiktos ar komisāriem, EP deputātiem vai viņu biroju darbiniekiem.

Šis lēmums pieņemts, īstenojot sesto sankciju paketi pret Maskavu, kas apstiprināta, reaģējot uz Krievijas atkārtoto iebrukumu Ukrainā. Šī sankciju pakete cita starpā paredz aizliegumu sniegt Krievijai sabiedrisko attiecību un konsultāciju pakalpojumus.

Krievijas diplomātiem un amatpersonām pieeja ES institūcijām liegta jau iepriekš. Taču līdz šim tā nebija liegta ES pilsoņiem, kas pārstāv Maskavas intereses.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!