Krievijas mediji kārtējo reizi pieķerti melu izplatīšanā par notiekošo Ukrainā - 2004.gada videoieraksts ar ASV veiktu artilērijas apšaudi Irākā uzdots kā Ukrainas spēku veikta mierīgo iedzīvotāju bombardēšana ar fosfora bumbām, vēsta organizācija "Informatīvā pretestība".

Lai ilustrētu savu ziņu par Ukrainas spēku "zvērībām", tiek demonstrēts 2004.gadā Irākas pilsētā Fallūdžā uzņemts video ar sprādzieniem.

Uz šo "ziņu" reaģējis arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, pieprasot nekavējoties veikt izmeklēšanu par aizliegto ieroču pielietošanu Ukrainā.

"Īpašas raizes izraisa ziņojumi, ka Ukrainas bruņotie spēki pielieto degbumbas un cita veida netēmētu bruņojumu. Šīs ziņas ir steidzami jāpārbauda," žurnālistiem paziņoja Lavrovs.

Savukārt Ukrainas Nacionālās gvardes vadība kategoriski noliegusi fosfora bumbu pielietošanu.

"Dažos medijos parādījušās absurdas ziņas, ka Ukrainas Nacionālās gvardes karavīri pret mierīgajiem iedzīvotājiem Ukrainas austrumos pielietojuši aizliegto fosfora munīciju," teikts Nacionālās gvardes paziņojumā, norādot, ka tās rīcībā nekad bijis un nav fosfora bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!