Foto: stock.xchng
Vairāku Krievijas masu mediju interneta vietnes svētdien piedzīvojušas kiberzubrukumus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par problēmām ziņojusi radiostacijas "Eho Moskvi", izdevniecības nams "Komersant", televīzijas kanāls "Dožģ" un portāls "Slon.ru".

"Eho Moskvi" vietne darbojas ar pārtraukumiem, pavēstīja radiostacijas galvenā redaktora vietnieks Vladimirs Varfolomejevs. "Komersant" tīmekļa vietnē publicētā informācija liecina, ka tā piedzīvo hakeru uzbrukumus, bet pati vietne "komersant.ru" esot pieejama, vēsta BBC. Par uzbrukumiem savām interneta vietnēm informē arī portāls "Slon.ru" un televīzija "Dožģ".

Hakeru grupējuma "Anonymous" Krievijas atzara pārstāvji nolieguši savu dalību uzbrukumos, vainojot tajos prokremliskas jauniešu organizācijas. Kremļa jaunatnes organizācijas "Naši" pārstāvji paziņojuši, ka tiem nav nekāda sakara ar uzbrukumiem. "Tie neesam mēs. Kas to dara, mēs nezinām," aģentūrai "Interfax" pastāstīja "Naši" aktīviste Anastasija Fedorenčika.

Pirms dažām dienām "Anonymous" hakeri pavēstījuši, ka svētdien veiks kiberuzbrukumus Krievijas valsts iestāžu interneta vietnēm, lai atbalstītu pret Vladimira Putina atgriešanos Kremlī vērstos protestus, skaidro BBC.

Jau vēstīts, ka Maskavā un citur Krievijā svētdien notiek protesta akcijas pret premjerministra Vladimira Putina atgriešanos prezidenta amatā, kura svinīgā inaugurācija notiks 7. maijā.

Putins ir otrais prezidents Krievijas Federācijas vēsturē. Pēc Borisa Jeļcina atkāpšanās no prezidenta amata 1999.gada 31.decembrī Putins pildīja Krievijas prezidenta pienākumus līdz 2000.gada 7.maijam, kad pēc vēlēšanām nodeva Krievijas prezidenta zvērestu. 2004.gadā Putinu ievēlēja par Krievijas prezidentu uz vēl vienu termiņu, bet 2008.gada 7.maijā beidzās viņa pilnvaru termiņš. Kopš tā laika viņš bija Krievijas premjers, bet Krievijas prezidents pēdējos četrus gadus bija Putina izvirzītais Dmitrijs Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!