Krievijas miliči Vladikaukāzas slimnīcā naktī uz piektdienu piekāvuši televīzijas žurnālisti Olgu Kiriju, kas veidoja reportāžu par Ziemeļosetijas republikas galvaspilsētā notikušajiem sprādzieniem.
Vladikaukāzas galvenajā slimnīcā ap plkst. 2 naktī Kiriju aizturējuši trīs miliči, kas viņu turpat slimnīcas koridorā sākuši sist.

Pēc piekaušanas ārsti Krievijas televīzijas "Pervij Kanal" žurnālistei konstatējuši smadzeņu satricinājumu un sejas sasitumus.

Vladikaukāza prokuratūra piektdien ierosinājusi krimināllietu par dienestu pilnvaru pārsniegšanu un likumīgu žurnālistu darba traucēšanu.

Ziemeļosetijas vadītājs Taimurazs Mansurovs devis rīkojumu bargi sodīt visus miličus, kas piedalījušies žurnālistes piekaušanā.

Žurnāliste slimnīcā veidoja reportāžu par ceturtdienas vakarā notikušajiem trim gandrīz vienlaicīgajiem sprādzieniem spēļu zālēs Vladikaukāzā.

Sprādzienos bojā gāja divi cilvēki un vairāk nekā 20 tika ievainoti.

Pirmais sprādziens nogranda spēļu automātu klubā iepretī kādai skolai, bet pēc divām trim minūtēm, kad ap notikuma vietu saskrējuši cilvēki, atskanējis vēl viens vājāks sprādziens. Vairākām apkārtējām mājām triecienā izbirušas logu rūtis, cietušas tuvumā novietotās automašīnas.

Trešā eksplozija gandrīz tajā pašā laikā notikusi kādā nakts restorānā ar spēļu zāli.

Kā paziņoja milicija, atrasta vēl viena bumba citā spēļu zālē, taču tā nav sprāgusi un tikusi neitralizēta.

Kā pastāstījis avots Ziemeļosetijas Iekšlietu ministrijā, republikā nesen pieņemts likums par azartspēļu biznesu, šajā sakarā rīkotas pārbaudes visās spēļu zālēs un pēc tām atļauts darboties vairs tikai 29 no tām. Visas atlikušās zāles atrodas Vladikaukāzā, norādījis avots.

Ziemeļosetijas vadītājs Taimurazs Mansurovs ceturtdienas vakarā sasauca valdības ārkārtas sēdi, kuras laikā viņš paziņoja par visu spēļu zāļu slēgšanu republikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!