Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas militārais fokuss Ukrainā vairs nav "tikai" austrumi, paziņojis ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, kuru citē britu raidsabiedrība BBC.

Intervijā Krievijas valsts medijiem Lavrovs norādīja, ka Maskavas stratēģija ir mainījusies pēc tam, kad Rietumi sākuši piegādāt Ukrainai tālā darbības rādiusa ieročus. Krievijai tagad būtu jāatstumj Ukrainas spēki tālāk no frontes līnijas, lai nodrošinātu savu drošību, viņš apgalvoja.

Lavrova komentāri izskanēja pēc tam, kad ASV paziņoja, ka nodrošinās Ukrainai vairāk tālā darbības rādiusa ieroču. Ukraina saņems vēl četras raķešu sistēmas HIMARS. Kopējais šo sistēmu skaits, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku rīcībā, tagad palielināsies līdz 16, sacīja Pentagona vadītājs Loids Ostins.

Savukārt Ukrainas pirmā lēdija Oļena Zelenska trešdien uzrunāja ASV Kongresu, lūdzot Vašingtonu piešķirt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, lai "palīdzētu mums apturēt šo teroru pret ukraiņiem".

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!