Maskavas tiesa ir pavēlējusi bijušo Krievijas naftas magnātu, bijušo kompānijas "Jukos" vadītāju Mihailu Hodorkovski pārvest no ieslodzījuma vietas Sibīrijā uz Maskavas cietumu, un tas tiek darīts saskaņā ar jaunu izmeklēšanu apsūdzībās par zādzību un naudas atmazgāšanu, otrdien paziņojis Hodorkovska advokāts.
Hodorkovskis, kurš reiz vija Krievijas bagātākais cilvēks, tika arestēts 2003.gadā par nodokļu nemaksāšanu, un noslēgumā kompānija "Jukos" nonāca valsts kontrolē. Hodorkovskis tika notiesāts par krāpšanu un nodokļu blēdībām un astoņiem gadiem ieslodzījumā Sibīrijas pilsētā Čitā, raksta aģentūra "Associated Press".

Pagājušajā mēnesī prokurori iesniedza jaunas apsūdzības, norādot, ka Hodorkovskis no kompānijas "Jukos" naudas nozadzis gandrīz 34,3 miljardus ASV dolāru. Apsūdzētais jau nodēvējis jaunās apsūdzības par kaunpilnu farsu un atkārtojis jau iepriekš vairākkārt izteiktos apgalvojumus, ka kompānijas vadības struktūra bijusi likumīga un to regulāri pārbaudījuši ārvalstu konsultanti, lai būtu pārliecība, ka viss tiek darīts saskaņā ar starptautiskajiem standartiem.

Paralēli oficiālajiem paziņojumiem Hodorkovska lieta tiek uztverta arī kā Kremļa sarīkots sods par nepakļaušanos prezidentam Vladimiram Putinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!