Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas oligarhs Romans Abramovičs (attēlā piektdien, 17. decembrī, Maskavā piedaloties Krievijas filmu industrijas attīstības padomes, kuras sastāvā viņš ir, sanāksmē ar valdības vadītāju Mihailu Mišustinu)šogad saņēmis Portugāles pilsonību un šobrīd ir bagātākais šīs Rietumeiropas valsts pilsonis, vēsta Portugāles izdevums "Publico".

Pilsonības iegūšanas process ildzis pusotru gadu un noslēdzies 2021. gada aprīlī. Kā norāda "Publico" žurnālists, viņš personīgi redzējis dokumentus par Abramoviča naturalizāciju.

"Abramovičs kļuva par Portugāles pilsoni šā gada sākumā, pateicoties Portugāles Likumam par atgriešanos, kas ļauj sefardu ebreju un konverso ebreju pēctečiem saņemt Portugāles pilsonību," Krievijas izdevumam RBK skaidroja avots Abramoviča tuvākajā lokā, izsakoties par savulaik Ibērijas pussalu pametušo ebreju vai kristietībā pārgājušo ebreju pēctečiem.

Abramoviča bagātības lēš 14 miljardu eiro apmērā, un viņš tagad kļuvis par bagātāko Portugāles pilsoni, konstatēts "Publico" pētījumā.

Abramovičs iepriekš dzīvoja Lielbritānijā, bet 2018. gadā, rodoties problēmām ar britu vīzas pagarināšanu, pārcēlās uz Telavivu Izraēlā.

Viņš saņēma Izraēlas pasi atbilstoši šīs valsts likumam par atgriešanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!