Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas opozīcijas protestu līderis Sergejs Udaļcovs piektdien - dienu pēc tam, kad tiesa viņam par "masu nekārtību organizēšanu" piesprieda četrarpus gadu cietumsodu, - uzsācis badastreiku.

"Šodien ir Udaļcova pasludinātā beztermiņa badastreika pirmā diena. Viņš ir Izmeklēšanas izolatorā numur viens, un ir pārvietots uz vieninieka kameru," teikts tvitera kontā, kurā līdz šim rakstīja pats Udaļcovs, bet kurā tagad informāciju ievieto viņa līdzgaitnieki.

Kreisās opozīcijas līderis Udaļcovs un viņa līdzgaitnieks Leonīds Razvozžajevs ceturtdien tika notiesāti par masu nekārtību organizēšanu pirms Vladimira Putina inaugurācijas uz trešo prezidentūras termiņu.

Cilvēktiesību organizācijas norādījušas, ka tiesāšana bijusi politisku motivēta, bet sods ir pārāk bargs.

Udaļcovs uzrakstījis vēstuli Maskavas cietuma priekšniekam, informējot viņu par badastreika uzsākšanu, pavēstīja cietuma preses pārstāvis Sergejs Cigankovs.

"Kā motīvu viņš minēja to, ka nepiekrīt tiesas spriedumam," sacīja amatpersona.

Udaļcovs joprojām dzer ūdeni, un viņa veselības stāvokli uzrauga cietuma ārsti. Tomēr badastreika uzsākšanas dēļ netiks atlikta Udaļcova nosūtīšana uz soda izciešanas koloniju, norādīja Cigankovs.

Udaļcovs arī iepriekš bieži pieteicis badastreikus, kad atradies apcietinājumā par varasiestāžu nesankcionētu protesta akciju rīkošanu.

Izmeklēšanas izolators numur viens ir pazīstams arī ar vārdu "Matrosskaja tišina" ("Matrožu klusums"). Ieslodzījuma vieta ir bēdīgi slavena ar to, ka tur 2009.gadā pirmstiesas apcietinājumā nomira jurists un korupcijas atmaskotājs Sergejs Magņitskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!