Foto: AP/Scanpix

Krievijas Pareizticīgā baznīca paziņojusi, ka sarauj attiecības ar galvenajām Francijas un Skotijas protestantiskajām baznīcām viendzimuma pāru laulāšanu dēļ, raksta "Radio Brīvā Eiropa".

Maskavas Patriarhāts trešdien paziņoja, ka pēc Francijas Apvienotās protestantu baznīcas atļaujas visiem mācītājiem svētīt viendzimuma laulības, un līdzīgu paziņojumu izteica Skotijas Baznīca, "formāli kontakti" ar abām institūcijām esot "bezjēdzīgi".

"Mēs ar nožēlu paziņojam, ka šodien mums ir jauns kristīgās pasaules dalījums, ne tikai attiecībā uz teoloģiskajiem objektiem, bet arī uz morāles jautājumiem," paziņoja patriarhāts.

Krievijas Pareizticīgā baznīca jau iepriekš sarāvusi saites ar ASV Episkopālo baznīcu, kura 2003. gadā ordinēja priesteri, kurš bija atklāt gejs, bet 2005. gadā pārtrauca attiecības ar Zviedrijas Luterāņu baznīcu, jo tā lēma apstiprināt viendzimuma laulības.

Krievijas pareizticīgā baznīca līdz šim bijusi viena no kvēlākajām Kremļa "antigeju kritikas" atbalstītājām. Kā zināms, pēdējo dažu gadu laikā Krievija ievērojami sašaurinājusi lezbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!