Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas parlamenta apakšpalāta ir apstiprinājusi tiesību aktus, kas paredz bargākus sodus karavīriem, kas pārkāpj savus pienākumus, ziņo "Sky News".

Krievijas Kriminālkodeksa grozījumi, kurus ātri vien apstiprināja Valsts dome, ievieš bargus sodus par pavēles nepildīšanu, dezertēšanu vai padošanos ienaidniekam.

Lai likumprojekts kļūtu par likumu, tas ir jāatbalsta parlamenta augšpalātā un pēc tam jāparaksta prezidentam Vladimiram Putinam - soļi, kas tiek uzskatīti par formalitātēm.

Saskaņā ar jauno likumdošanu par militārās vienības dezertēšanu mobilizācijas vai karastāvokļa laikā būtu paredzēts sods līdz 10 gadiem cietumā. Līdzšinējais sods bija pieci gadi aiz restēm.

Karavīriem, kuri brīvprātīgi padosies ienaidniekam, draudēs līdz 10 gadiem ilgs cietumsods, bet par laupīšanu notiesātajiem var piespriest 15 gadus. Vēl viens grozījums ievieš cietumsodu līdz 10 gadiem tiem, kas atsakās doties kaujā vai arī atsakās pildīt virsnieka pavēles.

Likumprojekts tiek izskatīts laikā, kad plašsaziņas līdzekļos izskanējušas ziņas, ka daži Krievijas karavīri Ukrainā atteikušies doties kaujās un mēģinājuši atkāpties no dienesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!