Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas parlamentā iekļuvusī partija "Jaunie ļaudis" izveidota pēc prezidenta Vladimira Putina draugu iniciatīvas, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta tīmekļa medijs "Meduza".

Nule kā notikušo vēlēšanu rezultātā parlamentā pirmo reizi kopš 1999.gada vēlēšanām iekļuvušas nevis četras, bet piecas partijas, "Jaunajiem ļaudīm" saņemot 13 vietas parlamenta apakšnamā.

Partiju dibinājis uzņēmējs Aleksejs Ņečajevs, bet viens no pazīstamākajiem cilvēkiem partijā ir bijusī Jakutskas pilsētas pašvaldības vadītāja Sardana Avksentjeva.

Partija izveidota pēc Putina draugu brāļu Mihaila un Jurija Kovaļčuku iniciatīvas un viņiem piedaloties, noskaidrojusi "Meduza".

Ņečajevs ieradies pie Jurija Kovaļčuka kā "jaunā partijas projekta kuratora" un uzņēmies būt par sponsoru un procesa organizatoru, izdevumam sacījis avots prezidenta administrācijā.

Izdevuma sarunbiedrs, kas ir pazīstams ar Ņečajeva un Kovaļčuka sarunu gaitu, "Jauno ļaužu" jēgu paskaidroja šādi: "Par Ņečajeva naudu, zem Kovaļčuku jumta."

Avots prezidenta administrācijā šādam raksturojumam piekrita.

Vēlētāju tiesību aizsardzības organizācija "Golos" saskaitījusi, ka īpaši bieži par "Jaunajiem ļaudīm" stāstīts telekanālos "Pirmais kanāls" un REN TV. To daļas pieder Nacionālajai mediju grupai, ko kontrolē brāļi Kovaļčuki.

"Jurijam Kovaļčukam nav nekāda sakara ar partijas darbu," izdevumam "Meduza" apgalvoja Ņečajevs.

Pats Kovaļčuks uz izdevuma jautājumiem nav atbildējis.

Pirms Krievijas parlamenta vēlēšanām ar opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju saistītās organizācijas tika pasludinātas par "ekstrēmistiskām", tādējādi liedzot jebkuram to pārstāvim pašam kandidēt vēlēšanās. Izmantojot dažādus citus līdzekļus, kandidēšana tika liegta arī vairumam citu vērā ņemamo opozīcijas pārstāvju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!