Foto: F64
Krievijas pilsētas Čitas mēra Anatolija Mihaļova ceturtdien paustie atzinumi, ka “diemžēl nav bezpajumtnieku medību licences, bet citādi ar tiem galā netikt” izraisījuši valsts mēroga skandālu, informē aģentūra “Interfax”.

Mihaļova preses dienests piektdien izplatījis paziņojumu, ka teiktais bijis domāts kā joks un atvainojās par tā neveiksmīgo formu, taču sacelto sašutuma vētru tas nav mazinājis.

Mihaļova atkāpšanos tagad pieprasa gan cilvēktiesību organizācijas, gan parlamenta opozicionāri no komunistu partijas.

Krievijas komunistu partijas Čitas nodaļa nodēvējusi to par "bīstamu politisku paziņojumu."

Ceturtdien preses konferencē Mihaļovs paudis, ka bezpajumtnieki jeb "bomži" paši izvēlas šādu dzīvesveidu un sagādā problēmas citiem iedzīvotājiem. Diemžēl šaut viņus nedrīkstot. Viņš arī ierosinājis atjaunot padomju laikā praktizētos sodus par dīkdienību.

Mihaļova izteikumi aizskāruši Kremļa iecelto cilvēktiesību aizstāvi Aleksandru Lukinu, kurš tos atzinis par nepieņemamiem.

Čitas komunisti savukārt aizrāda, ka "bomži" nav izvēlējušies šādu dzīvesveidu, viņiem vienkārši neesot iespēju sākt jaunu dzīvi, atrast darbu. Šajā jomā varas iestādes neko nepalīdzot.

Pilsētā ar 300 000 iedzīvotāju ir vismaz 3000 bezpajumtnieki, vienlaikus šeit ir tikai viena naktspatversme ar 120 vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!