Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Visā Krievijā pēc opozīcijas redzamākā līdera Alekseja Navaļnija aicinājuma sestdien ielās iziet tūkstošiem cilvēku, lai iestātos par viņa atbrīvošanu, kā arī protestētu pret korupciju un Vladimira Putina vairāk nekā 20 valdīšanas gados izveidoto valsts pārvaldes aparātu kopumā.

Paredzams, ka sestdienas protesti iezīmēs Navaļnija atbalsta patiesos mērogus pēc tam, kad opozīcijas līderis pērnā gada augustā tika saindēts. Lielu lomu protestos spēlē arī Navaļnija "Pretkorupcijas biroja" darbs, kura laikā smalki un pamatoti, kā arī vizuāli krāšņi atmaskoti nelegāli neskaitāmu amatpersonu turības iegūšanas ceļi. Šonedēļ publicētā filma par Putinu tiek uzskatīta par vienu no skurpulozākajiem un līdz šim kvalitatīvākajiem Putina personības, ietekmes un bagātības skaidrotājiem.

Krievijas amatpersonas brīdinājušas, ka uz dalību nesaskaņotos protestos, kādi ir arī sestdien plānotie, tikšot atbilstoši reaģēts. Jau pirms protestiem vairāki Navaļnija sabiedrotie aizturēti, kā arī saņēmuši dažāda veida sodus. Turklāt Krievija aktīvi bloķēja un dzēsa dažādās interneta lietotnēs, tostarp soctīklos publicētos aicinājumus uz protestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!