Foto: AFP/Scanpix

Franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš pasaules uzmanību piesaistījis ar Francijas pases nomainīšanu uz Krievijas pilsonību, otrdien neieradās Parīzes tiesā, kurā bija plānots izskatīt viņam izvirzītās apsūdzības par motorollera vadīšanu alkohola reibumā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Depardjē tika aizturēts Parīzē pērn novembrī, jo viņš nokrita no sava vadītā motorollera. Toreiz pārbaudēs atklājās, ka viņa asinīs alkohola koncentrācija trīs reizes pārsniedza maksimālo pieļaujamo normu, ar kādu atļauts vadīt transportlīdzekli.

BBC korespondents Parīzē norādījis, ka neierašanās pie miertiesneša var beigties ar to, ka lietu var nodot izskatīšanai Krimināltiesā, kura pret šādiem gadījumiem izturas daudz bargāk. Ja aktieris, kurš atzinis vainu apsūdzībās, būtu ieradies tiesā, viņam visdrīzāk uzliktu naudas sodu, taču nu Depardjē draud saukšana pie kriminālatbildības un sods 4500 eiro (3163 latu) apmērā vai pat līdz diviem gadiem ilgs cietumsods.

BBC norāda, ka nav zināms, kāpēc aktieris nav ieradies tiesā.

BBC atgādina, ka Depardjē ir liels vīna cienītājs un pats atzinis, ka dienā izdzer vairākas pudeles šī dzēriena. Tas viņam arī iepriekš radījis problēmas ar likumu, vienreiz viņš reibumā iesitis kādam fotogrāfam, bet kādā citā reizē – piečurājis lidmašīnas salonu. Aktierim pieder arī neliela vīndarītava.

BBC atgādina, ka Depardjē decembrī atstāja Franciju, apmetoties uz dzīvi Beļģijas ciemā pie Francijas robežas, un paziņoja par atteikšanos no Francijas pilsonības un ieceri pieņemt Beļģijas pilsonību. Viņš šādi reaģēja uz Francijas sociālistu valdības plānu līdz 75% palielināt nodokļa likmi par ienākumiem, kas ir lielāki par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu) gadā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins aktierim piedāvāja Krievijas pilsonību, un Depardjē to pieņēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!