Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas policija otrdien iebrukusi Sredņeuraļskas klosterī un aizturējusi mūku, kurš kritizējis Kremli un Krievijas pareizticīgās baznīcas vadību, kā arī uzskata, ka jaunais koronavīruss ir izdomājums.

Policija iebruka klosterī, kas atrodas netālu no Jekaterinburgas, naktī uz otrdienu.

Mūka Sergija atbalstītāji iesaistītājs sadursmēs ar policiju, taču viņiem neizdevās novērst Sergija aizturēšanu.

Pēc aizturēšanas viņš ar lidmašīnu nogādāts Maskavā.

Varasiestādes apsūdzējušas viņu kūdīšanā uz pašnāvnieciskām darbībām savos sprediķos, kuros viņš aicināja ticīgos "mirt par Krieviju".

Kad Krieviju skāra jaunais koronavīruss, 65 gadus vecais mūks noliedza vīrusa eksistenci un kritizēja valdības centienus ierobežot vīrusa izplatīšanos, apgalvojot, ka tādejādi tiek īstenots sātana plāns.

Covid-19 vakcīnas viņš uzskata par daļu no globālas sazvērestības, kuras mērķis ir kontrolēt masas ar čipu palīdzību.

Sergijs aicinājis savus sekotājus neievērot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19. Viņš kopā ar saviem atbalstītājiem bija iebarikādējies klosterī, kuru dibināja pirms vairākiem gadiem.

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu mūks uzskata par "dzimtenes nodevēju", kas kalpo "sātana pasaules valdībai", bet Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhu Kirilu un citus vadošos garīdzniekus uzskata par ķeceriem, kas ir jāgāž no varas.

Krievijas Pareizticīgā baznīcā par klostera noteikumu pārkāpšanu jūlijā izslēdza Sergiju no abatu kārtas, bet viņš noraidīja baznīcas lēmumu un ignorēja arī policiju.

Saskaroties ar spēcīgu pretestību no simtiem Sergija atbalstītāju, baznīcas amatpersonas un vietējās varasiestādes mēnešiem vilcinājās ar viņa izlikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!