Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta runasvīrs Dmitrijs Peskovs preses konferencē ceturtdien žurnālistiem ieteicis nepaļauties uz veselo saprātu mūsdienu Krievijas politikas izprašanā, raksta "The Moscow Times".

"[Valsts] pārvaldē mēs nedarbojamies, balstoties uz veselo saprātu. Pirmkārt mēs strādājam, ņemot vērā, kas ir legāli, un kas – nelegāli," skaidrojis Peskovs, atbildot uz jautājumu par sešu gadu cietumsodu saņēmušā dāņu Jehovas liecinieka Denisa Kristensena soda bardzību.

Krievijas Augstākā tiesa Jehovas liecinieku denomināciju 2017. gadā aizliedza, to pasludinot par ekstrēmistu organizāciju. Lai gan Putins vēl decembrī sludināja, ka reliģisko grupu sekotāju vajāšana, balstoties uz ekstrēmismu vai terorismu, ir "pilnīgs nonsenss", Kristensenam sešu gadu cietumsods piespriests par ekstrēmismu.

"Veselais saprāts ir kaut kas, kam, protams, ir vienmēr un visur jābūt nepārtraukti, bet tas nevar būt kritērijs," žurnālistus pamācījis Peskovs, "kritērijs ir likuma izpratne, un šajā gadījumā tas [kritērijs] ir tiesas lēmums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!