Krievijas politiķi Vladimira Putina darbu prezidenta amatā kopumā vērtē pozitīvi. Nevalstiskās Ārējās un drošības politikas padomes prezidija priekšsēdētājs Sergejs Karaganovs sarunā ar aģentūru "Interfax" sacīja - "reti kurš cerēja, ka viņš būs tik veiksmīgs".
Viņš pauda pārliecību, "ka lielākie izaicinājumi Putinam vēl ir priekšā". "Tas ir ekonomikas reformu sākums, spēcīgās, bet neefektīvās varas sadrumstalotās un demoralizētās sabiedrības pretestības pārvarēšana, kā arī ārpolitikas kursa izvēle," sacīja Karaganovs.

Viņš arī uzsvēra, ka "Putina eiforija", kura sākumā bija radusies pasaulē, "nedaudz noplakusi, lai gan cieņa pret viņu saglabājas". "Tādēļ Krievijas prezidentam uz jaunajiem pamatiem, kurus viņš jau izveidojis, jāattīsta pamatīga un saskaņota ārpolitika," sacīja Karaganovs.

Politisko pētījumu institūta direktors Sergejs Markovs pauda pārliecību, ka viena no galvenajām Putina neveiksmēm ir "Krievijas tēla izgāšanās pasaulē, ar ļoti negatīvām politiskām sekām".

"Putins sevi apliecinājis kā spēcīgu līderi, kas spēj īstenot ārpolitiku un vadīt valsti. Taču viņš apstiprinājis sevi kā spēcīgu negatīvu līderi," intervijā aģentūrai "Interfax" paziņoja Markovs.

Turklāt kā "vislielāko Putina neveiksmi" viņš minēja ekonomiskā pieauguma aizkavēšanos.

Markovs pauda pārliecību, ka pagājušais gads Putinam kopumā bija veiksmīgs. Kā piemēru tam viņš minēja "federācijas konsolidāciju", "oligarhu atstādināšanu no politisko lēmumu pieņemšanas", "strukturālo ekonomisko un ar tām saistīto juridisko reformu sākumu", "lēno, bet plānveidīgo situācijas stabilizēšanu Čečenijā".

"Turklāt prezidenta reitings ne tikai nav krities, bet pat palielinājies," sacīja Markovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!