Foto: AP/Scanpix

Skandalozais Krievijas politiķis un Sanktpēterburgas Likumdevēju sapulces deputāts Vitālijs Milonovs trešdien nācis klajā ar ierosinājumu izveidot morāles policiju, lai sodītu cilvēkus, kas pārkāpj "tradicionālās vērtības".

"Mana ideja ir radīt morāles policiju, kas vērstos pret likumpārkāpējiem, kas saistīti ar morāles un tradicionālo vērtību apdraudējumu," skaidroja politiķis.

Milonovs bija autors Sanktpēterburgā 2012.gadā pieņemtajam likumam, kas aizliedz "homoseksuālisma propagandu". Līdzīgs aizliegums pērn tika pieņemts visas Krievijas mērogā.

Milonova ierosinājums paredz, ka morāles policijā strādātu "garīgi pilnvērtīgi cilvēki, kas pieder pie tradicionālajām Krievijas ticībām bez sapuvušajām liberālajām vērtībām".

Morāles policijai būtu arī jāaizsargā bērni no homoseksuāļiem, uzsvēra politiķis.

"Bērni jāaizsargā no izvirtības, geju propagandas, nesabiedriskiem dzīvesveidiem un sektām," uzsvēra Milonovs.

Šādu ierosinājumu viņš izklāstījis vēstulē iekšlietu ministram Vladimiram Kolokoļcevam, mudinot piešķirt morāles policijai pilnvaras piemērot sodus.

"Protams, viņiem nebūtu jāaizstāj ierastā policija, taču viņiem būtu jābūt tiesībām noteikt sodus un izveidot nozieguma ziņojumus saskaņā ar vietējiem likumiem," skaidroja Milonovs.

Tādās valstīs kā Irāna un Saūda Arābija jau ir morāles policija, kuras uzdevums ir vērsties pret tiem, kuri uzvedas neatbilstoši islāma likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!