Foto: Reuters/Scanpix
Svētdien notiekošajās Krievijas prezidenta vēlēšanās kādā vēlēšanu iecirknī Dagestānā, iespējams, fiksēts mēģinājums falsificēt vēlēšanu rezultātus, un šī iecirkņa balsojumu nolemts anulēt, vēsta aģentūra "RIA Navosti", atsaucoties uz neoficiālu informāciju.

Dagestānas republikas Vēlēšanu komisija nosūtījusi prokuratūrai un izmeklēšanas komitejai materiālus par kādu vēlēšanu iecirkni Tarumovkas rajonā, kur tīkla tiešraides kameras fiksēja nereģistrēto biļetenu iemešanu, aģentūrai "RIA Novosti" pastāstījis avots republikas vēlēšanu komisijā.  

Svētdien dienā internetā parādījās video, kurā varēja redzēt, kā iecirknī Tarumovkas ciematā vēlēšanu biļetenu pakas tiek iemestas kastēs, kas paredzētas biļetenu apstrādei pēc balsošanas beigām.  Ieraksts esot iegūts no tīkla videokameras tiešraides.

Materiāli nodoti prokuratūrai, un šī iecirkņa rezultāti atzīti par nederīgajiem, tos neņems vērā kopējā balsu skaitīšanā, aģentūrai norādīja vēlēšanu komisijā.  

Oficiāli komisija un prokuratūra šo gadījumu pagaidām nekomentē.

Jau ziņots, ka Krievijas Vēlētāju līga ziņo par pārkāpumiem svētdiennotiekošajās Krievijas prezidenta vēlēšanās. Pārsvarā pārkāpumi esot saistītiar atļaujām balsot ne savā vēlēšanu iecirknī. Kopumā līdz svētdienas pēcpusdienai Vēlētāju līga esot fiksējusi vairāk nekā 3000 pārkāpumu.

Arī policija informēja, ka internetā paradījušās ziņas par autobusiem ar cilvēkiem, kuri ir saņēmuši atļaujas balsot ne savā vēlēšanu iecirkņi, un tiek masveidā nogādāti uz konkrētām balsošanas vietām. Pagaidām gan policija pārkāpumus nekonstatēja, jo, piemēram, pārbaudot divus šādus gadījumus, ziņas par pārkāpumiem nav apstiprinājušās -  autobusos bija dažādu uzņēmumu un rūpnīcu darbinieki, kuriem svētdien ir jāstrādā un tāpēc viņi nevar nobalsot savā dzīvesvietā. Viņi saņēmuši atļaujas balsot citos iecirkņos un uzņēmumi viņus tur centralizēti nogādāja.

 Krievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, un paredzams, ka tajās uzvarēs premjerministrs Vladimirs Putins, kurš jau bija prezidenta amatā no 2000. līdz 2008.gadam.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka par 59 gadus veco Putinu varētu nobalsot vairāk nekā 50% vēlētāju, un tādā gadījumā nebūs nepieciešama vēlēšanu otrā kārta.

Pārējie kandidāti ir Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidātsSergejs Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!