Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidenta amata kandidāts, kādreizējais valsts vadītājs un pašreizējais premjers Vladimirs Putins ar sievu Ludmilu sestdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās nobalsojuši iecirknī Krievijas Zinātņu akadēmijā, ziņo "RIA Novosti".

Putins paudis cerību, ka vēlētāju aktivitāte būs augsta. "Esmu pārliecināts, ka vēlētāji izturēsies atbildīgi," viņš sacījis žurnālistiem.

Putins šajā iecirknī Maskavā balso jau kopš 1999.gadā, norāda "RIA Novosti".

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informējis, ka, iespējams, svētdien vakarā, kad slēgs pēdējos vēlēšanu iecirkņus, Putins ieradīsies sava vēlēšanu štābā, kas atrodas Maskavas mērijā, kur štāba darbinieki gaidīs vēlēšanu rezultātus.


Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, un paredzams, ka tajās uzvarēs premjerministrs Vladimirs Putins, kurš jau bija prezidenta amatā no 2000. līdz 2008.gadam.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka par 59 gadus veco Putinu varētu nobalsot vairāk nekā 50% vēlētāju, un tādā gadījumā nebūs nepieciešama vēlēšanu otrā kārta.

Pārējie kandidāti ir Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs un partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītais Sergejs Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!