Foto: AFP/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs savu pirmo uzrunu Federācijas padomei trešdien sācis ar Vašingtonas kritiku, ziņo ārvalstu masu mediji.
Medvedevs paziņojis, ka šis gads Krievijai kļuvis ne tikai par cerību gadu, bet arī par pārbaudījumu gadu, sasaistot karadarbību Gruzijā un pasaules finanšu krīzi ar ASV administrācijas darbību.

"Chinvali traģēdija un biržu krahs ir Vašingtonas pašpaļāvīgā, kritiku nepanesošā kursa rezultāts," paziņojis Medvedevs. Viņš savā uzrunā vairākkārt uzsvēris uzticību demokrātijas vērtībām, kā arī solījis, ka valdība par spīti finanšu krīzei, pildīs savas saistības sociālajā jomā.

Medvedevs arī kārtējo reizi paudis, ka ir nepieciešams reformēt pasaules politisko un ekonomisko sistēmu. Viņš arī ļāvis noprast, ka Krievija saglabās savas intereses Kaukāzā.

"Mūsu tauta ir garīgi un morāli bagāta, mums ir ar ko lepoties, ir ko mīlēt, ir par ko cīnīties, ir uz ko tiekties. Tāpēc mēs neatkāpsimies Kaukāzā," sacījis Medvedevs.

Pēc viņa vārdiem, karš Gruzijā un ziņas no pasaules tirgiem pierādījuši pilsoniskās sabiedrības briedumu un valsts politisku vienotību. Viņš arī paudis pārliecību, ka pasaules finanšu krīze tikai norūdīs Krieviju. "Mēs to pārvarēsim, un iziesim no tās krīzes tikai stiprāki," paudis prezidents.

"Krievija tiecas uz brīvu cilvēku taisnīgu sabiedrību," uzsvēris Medvedevs, prognozējot, ka Krieviju kļūs par plaukstošu demokrātisku valsti, stipru, bet komfortablu tās iedzīvotājiem.

Viņš uzsvēra, ka pēdēja gada notikumi nekļūs par iemeslu demokrātisko institūtu demontāžai. Medvedevs aicināja ielaist "mazās partijas" parlamentā, atļaujot partijām, kuras vēlēšanās ieguvušas 5%-7% iegūt vienu divas balsis Valsts domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!