Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs uzdevis valdībai veikt pasākumus, lai uzlabotu gaisa satiksmes drošību valstī, tostarp paredzēt iespēju slēgt tās aviokompānijas, kuras nespēj nodrošināt lidojumu drošību, svētdien paziņoja Krievijas prezidenta preses dienests.

Krievijas prezidenta mājaslapā publiskotajā Medvedeva rīkojumā teikts, ka valdībai līdz 15.novembrim uzdots "izstrādāt pasākumu kompleksu, lai Krievijas Federācijā pārtrauktu to aviopārvadātāju darbību, kuri nespēj nodrošināt lidojumu drošību".

Medvedevs arī uzdevis valdībai izstrādāt pasākumus, kas dotu iespēju subsidēt mūsdienu aviācijas drošībām atbilstošu lidmašīnu līzingu neatkarīgi no šo lidmašīnu ražošanas valsts, ka arī nodrošinātu vietējo un reģionālo aviopārvadājumu subsidēšanu.

Paredzēti arī citi kontroles, tehniski un personāla kvalifikācijas uzlabošanas pasākumi, lai veicinātu aviolidojumu drošību. Medvedeva rīkojumā norādīts, ka viņš uzdevis veikt šos pasākumus, izanalizējot pie Jaroslavļas notikušās lidmašīnas "YAK-42" katastrofas izmeklēšanas komisijas sanāksmes rezultātus.

Jau ziņots, ka trešdien, paceļoties gaisā no Tunošnas lidostas pie Jaroslavļas, avarēja Krievijas aviokompānijas "Jak-servis" lidmašīna "Jak-42", kas veda uz KHL spēli Minskā Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu. Gāja bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš.

Sestdien Krievijā tika atcelti vairāki YAK-42 lidmašīnu reisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!