Foto: Itar-Tass/Scanpix
Aizejošais valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs licis parlamenta augšpalātai - Federācijas Padomei - izstrādāt pasākumu plānu, kas palielinātu reģionu administrāciju pilnvaras un samazinātu federālās valdības ietekmi, pirmdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Prezidents aicinājis senatorus koriģēt situāciju, lai nebūtu tā - "jo vairāk teritorija nopelna līdzekļus, jo vairāk tai jāpārskaita federālajam centram". Pēc Medvedeva domām, gubernatoriem un vietējām likumdevēju sapulcēm jābūt lielākām pilnvarām ekonomisko un sociālo jautājumu risināšanai.

Federālajam centram ir jānodrošina jauno funkciju pārņemšanas finansēšana.

Prezidents atzinis, ka uzdevums ir grūts. "Mēs vairākkārt esam apsprieduši šo jautājumu par funkciju pārdali. Visā savas darbības laikā, pēdējos 12 gados, esmu redzējis, ka mēs visu laiku kaut ko pārdalām, bet, diemžēl, lielas jēgas no tā nav bijis," sacījis Medvedevs.

Kā ziņots, varas vertikāi pašreizējā veidā, esot prezidenta amatā, nostiprināja pašreizējais premjers Vladimirs Putins, kurš atkal kandidēs uz prezidenta amatu 2012. gada vēlēšanās. Norādot uz nepieciešamību - konsolidēt varu, lai cīnītos ar terorismu, Putins atcēla vēlētu gubernatoru institūtu un ieviesa prezidenta pilnvarotu pārstāvju kontrolētu apgabalu sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!