Ekspertīze ir apstiprinājusi, ka čečenu jauniete, kuru nogalināja Krievijas pulkvedis Jurijs Budanovs, tikusi izvarota, piektdien paziņoja ziņu avoti kara prokuratūrā.
Ķermeņa apskatē konstatēts, ka 18 gadus vecā Urusmartanas rajona iedzīvotāja Tanga Bucijeva pirms noslepkavošanas tikusi izvarota perversā veidā. Galīgais tiesu medicīnas ekspertīzes slēdziens tiks iesniegts pēc nedēļas.

Apsūdzētais tanku pulka komandieris Budanovs ir atzinies slepkavībā, bet turpina noliegt izvarošanas faktu un apgalvo, ka esot impotents.

Kara prokuratūras darbinieki paziņoja aģentūrai "Interfax", ka Budanovam, kurš apcietināts par apsūdzību slepkavībā vainu pastiprinošos apstākļos, izvirzīta arī apsūdzība amata pilnvaru pārsniegšanā ar spēka pielietošanu. Pulka komandierim tiek inkriminēta viņam padota rotas komandiera piekaušana.

18 gadus vecā čečenu jauniete tika nogalināta 27.martā. Pēc prokuratūras rīcībā esošās informācijas, viņa tika izvilkta no mājas un aizvesta uz pulku, kur viņu izvaroja un pēc tam nožņaudza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!