Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas raķešu triecienā, kas naktī uz ceturtdienu sagrāva dzīvojamo ēku Ukrainas Zaporižjas pilsētā, bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 11 cilvēkiem, sestdien paziņoja Valsts ārkārtējo situāciju dienests Zaporižjas apgabalā.

Iepriekš tika ziņots par desmit bojāgājušajiem.

Sestdienas pēcpusdienā piecstāvu dzīvojamās mājas ēkas drupu novākšanas laikā tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Valsts ārkārtējo situāciju dienestā iepriekš informēja, ka sestdienas rītā pulksten 7 glābēji atrada vēl trīs cilvēku mirstīgās atliekas, tādējādi no gruvešiem izvilkti desmit bojāgājušie, no kuriem viens ir astoņus mēnešus veca meitenīte, kura mirusi kopā ar citiem savas ģimenes locekļiem.

Glābēji jau divas diennaktis turpina darbu un demontēja sagrautās būvkonstrukcijas. Komunālie dienesti jau ir aizvākuši vairāk nekā 404 tonnas šīs ēkas gruvešu.

Psiholoģiskā palīdzība sniegta simt mājas iedzīvotājiem un cietušo tuviniekiem.

Piektdienas vakarā tika ziņots, ka raķešu trieciena seku likvidācijā piedalās 110 cilvēki un 21 tehnikas vienība, tai skaitā 76 cilvēki un 13 tehnikas vienības no Valsts ārkārtējo situāciju dienesta.

Noskaidrots, ka krievi izmantoja zenītraķeti S-300.

Apšaudes rezultātā cietušas vēl divas daudzstāvu dzīvojamās ēkas, kas palikušas bez elektroapgādes un ūdens. Ēkām izsisti arī logu stikli.

Krievi, apšaudot pilsētu, Zaporižjā sagrāvuši jau deviņas dzīvojamās ēkas. Varasiestādēm radušās grūtības izmitināt cietušo ēku iedzīvotājus.

Šīs grūtības palielina apstāklis, ka Zaporižja uzņēmusi 200 000 pārvietoto personu, kuras nevēlas doties tālāk, jo sagaida, ka tuvākajā laikā viņu dzīvesvietas tiks atbrīvotas no iebrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!