Foto: AFP/Scanpix

Krievijas robežsargiem vadība piedāvājot aiziet no dienesta un braukt karot uz Ukrainas austrumiem kā fiziskām personām, par to solot ikmēneša samaksu - 200 tūkstošu rubļu (4180 eiro) mēnesī, vēsta ziņu aģentūra UNIAN.

"Pēc mūsu operatīvajiem datiem, Krievijas robežsargiem nāk piedāvājumi no vadības par piedalīšanos militārās cīņās Ukrainas austrumos. Brīvprātīgais iet prom no dienesta, saņem vienreizēju materiālu kompensāciju 200 tūkstošu rubļu apmērā un dodas uz karadarbības zonu kā "fiziska persona". Pēc tam jau algotā kaujinieka lomā viņam sniedz ikmēneša naudas atalgojumu tādā pašā apmērā," informējis Ukrainas Nacionālās Drošības padomes runasvīrs Andrejs Lisenko.

Vienlaikus viņš norādījis, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, starp Krievijas karavīriem, kas atrodas Donbasā, izplatās uzskats par "šā kara bezjēdzīgumu un vilšanās par Maskavas melīgo propagandu".

"Saņemot ziņas par būtiskiem zaudējumiem, Ukrainas teritorijā iebrukušo Krievijas militāro vienību vidū novērojama psiholoģiskā klimata pasliktināšanās," atzīmējis Nacionālās Drošības padomes runasvīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!