Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas spēki sestdien ieņēmuši Slavutičas pilsētu, kas atrodas 40 kilometrus no Černihivas, un kur dzīvo Čornobiļas atomelektrostacijas (AES) darbinieki.

Ilgu laiku aplenktajā pilsētā sestdien iegājuši Krievijas spēki, kas ar šāvieniem gaisā un trokšņa granātām mēģinājuši izdzenāt iedzīvotājus, kas bija sapulcējušies pilsētas galvenajā laukumā.


Kā pavēstīja Slavutičas mērs Jurijs Fomičevs, pilsētā gājuši bojā trīs mierīgie iedzīvotāji un norit sarunas par evakuācijas iespējām.

"Slavutiča no šodienas ir okupācijā. Mēs stingri aizsargājām savu pilsētu. Pirms trim dienām mēs saņēmām ultimātu atdot to bez kaujas, taču mūsu karavīri, policija pieņēma lēmumu aizstāvēt pilsētu," savā "Facebook" lapā publicētā videovēstījumā paziņoja Fomičevs, piebilstot, ka spēki izrādījušies nevienlīdzīgi.

"Kad ienaidnieks pienāca pie pilsētas, kad sākās dzīvojamo kvartālu apšaude, tika pieņemts lēmums nepiesegties ar mierīgajiem iedzīvotājiem, neieiet pilsētā, par ko vienojāmies pašā sākumā," sacīja Fomičevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!