Foto: AFP/Scanpix

Krievijas spēki līdz pirmdienas rītam ir sagrābuši vairumu Krimas militāri stratēģisko objektu, atsaucoties uz “Radio Svoboda”, ziņo aģentūra UNIAN.

Pēdējo stundu laikā ir bloķēta Kerčas robežsardzes vienība, saspringta situācija turpinās Balaklavas bāzē. Kopumā situācija ir saspringta visā Ukrainas flotē.

Ukrainas militāristi runā, ka galvenā taktika ir neprovocēt labi bruņotos krievu kaujiniekus, bet ir gatavi aizsargāties.

Vienlaicīgi izdevies novērst bāzu ieņemšanu Feodosijā un Peravaļnā. Pēdējā objektā Ukrainas karavīriem palīgā devušies vietējie civiliedzīvotāji un garīdznieki, kas nostājušies starp pretinieku spēkiem, ziņo UNIAN.

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajās dienās spriedze Ukrainā sasniegusi jaunus augstumus. Krimā svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības. Tikmēr Maskavā ir sākusies "devalvācijas panika" un iedzīvotāji maina rubļus pret ārvalstu valūtām.

Sestdien Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Svētdienas rītā Ukrainā sākusies vispārējā mobilizācija.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Savukārt Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā notikuši protesti un piketi pret Krievijas armijas invāziju Ukrainas teritorijā. Maskavā notika arī vērienīgs Putina politikas atbalsta gājiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!