Foto: Operational Command “South”

Pēc aizvadītās nakts Ukrainas spēku trieciena pa okupantiem Zmijinijas salā Krievijas spēki šo zemes gabalu jūrā, domājams, pametuši, paziņojusi Ukrainas bruņoto spēku operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

"Nakts laikā pēc veiksmīga kārtējā militārās operācijas etapa ar mūsu raķešu un artilērijas vienību triecieniem pa Zmijinijas salu, pretinieks steigā ar diviem ātrgaitas kuteriem evakuēja sava garnizona atlikumu, un, domājams, salu pameta," teikts "Facebook" publicētā paziņojumā.

Pēc nakts triecieniem uz salas turpinās ugunsgrēks un skan sprādzieni, papildina "Dienvidi".

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka izved garnizonu no Zmijinijas salas kā "labās gribas žestu". Paziņojumā apgalvots, ka Krievija nestājas ceļā ANO centieniem organizēt koridoru Ukrainas lauksaimniecības produkcijas eksportam, raksta aģentūra "Interfax".

Operatīvā pavēlniecība pirms tam no rīta ziņoja, ka Ukrainas spēki iznīcinājuši uz Zmijinijas salas izvietotu Krievijas pretgaisa aizsardzības raķešu kompleksu "Pancir-S1".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!