Krievijas federālie spēki ir panākuši lūzumu cīņā pret čečenu kaujiniekiem Džohargalā (Groznijā) un virzās uz pilsētas centru, otrdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Igors Sergejevs.
Ministrs uzsvēra, ka kaujiniekiem trūkst munīcijas un federālie spēki ir likvidējuši galvenos kaujinieku pretošanās punktus.

Krievijas spēki, kuriem palīdz bijušā pilsētas mēra Bislana Gantamirova vadītās promaskaviskās čečenu vienības, "ir pavērsuši situāciju sev labvēlīgā virzienā", sacīja Sergejevs.

Ministrs neprecizēja, kurus Džohargalas rajonus un kvartālus jau ir ieņēmis Krievijas karaspēks, bet sacīja, ka karavīri, saskaroties ar "niknu pretestību", turpina no visām pusēm virzīties uz pilsētas centru.

"Operācija tiek īstenota pēc plāna, bez steigas," sacīja Sergejevs. "Galvenais ir samazināt līdz minimumam [federālo spēku] personālsastāva zaudējumus un izvairīties no upuriem Groznijā palikušo mierīgo iedzīvotāju vidū," viņš piebilda.

Maskava ir paziņojusi, ka Čečenijas galvaspilsētā vēl atrodas divi tūkstoši čečenu kaujinieku un desmitiem tūkstoši civiliedzīvotāju. Federālie spēki sestdien sāka treicienuzbrukumu Džohargalai.

Gantamirovs otrdien paziņoja, ka viņa vienības ir ieņēmušas Staropromislovskas rajonu Groznijas rietumos.

Čečenijas prezidents Aslans Mashadovs pirmdien aicināja čečenu kaujiniekus aizstāvēt aplenkto galvaspilsētu "līdz galam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!