Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēkam piektdien apšaudot Ukrainas dienvidu pilsētu Mikolajivu, nogalināti pieci cilvēki, kas stāvējuši pie sabiedriskā transporta pieturas, paziņojis Miikolajivas apgabala administrācijas vadītājs Vitālijs Kims.

Vēl septiņi cilvēki ievainoti.

"Pašlaik ir ziņas par septiņiem ievainotajiem un pieciem nogalinātajiem," ziņapmaiņas platformā ierakstījis Kims.

Mikolajevas apšaudē Krievijas karaspēks piektdien izmantojis kasešu lādiņus.

Jau ziņots, ka Milkolajivu, tāpat kā citas vietas Ukrainā, Krievijas spēki apšauda katru dienu.

Kuleba: Nav signālu par Krievijas gatavību sarunām

No Krievijas puses nav nekādu signālu par gatavību sarunām, un patiesībā Krievija grib karot, bet Ukrainai nākas skaidrot dažiem partneriem, kāpēc viņu cerības par Krievijas konstruktīvo pozīciju neatbilst patiesībai, Ukrainas nacionālā telemaratona ēterā sacīja ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Atbildot uz jautājumu par zīmēm, kas liecinātu par Krievijas gatavību sarunām, ministrs teica, ka Ukraina tās saņem katru dienu - Ukrainas teritorijas raķešu apšaužu formā, Krievijas vadības paziņojumu formā, ka ir jāgāž prezidents Volodimirs Zelenskis, ka ir jāveic Ukrainas pilnīga denacifikācija.

"Patiesībā nav nekādu signālu, Krievija patiesībā grib karot, bet tiešām - aiz vēlēšanās atvieglot situāciju ziemas sezonas priekšdurvē dažiem partneriem atkal sākas nieze par sarunu tēmu ar Krievijas Federāciju," sacīja Kuleba.

Ukrainas vadība mierīgi un skaidri klāsta partneriem, kāpēc cerības par Krievijas konstruktīvo pozīciju neatbilst patiesībai, norādīja ministrs.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 26.jūlijā paziņoja, ka Maskava nekad neesot atteikusies no sarunām ar Ukrainu, bet atbildes no Kijivas neesot.

Ukrainas Ārlietu ministrija šo paziņojumu par Maskavas gatavību sarunām raksturoja kā paņēmienu, lai apturētu Ukrainas pretuzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!