Foto: EPA/Scanpix/LETA

Polijā pagājušajā nedēļā likvidēts Krievijas spiegu tīkls, kas "gatavojies fiziski destabilizēt transporta ceļus" uz Ukrainu, intervijā Polijas radio trešdien apliecināja augsta Polijas drošības struktūru amatpersona Staņislavs Žarins.

"Runa ir par grupu, kas gatavoja diversijas, gatavoja transporta ceļu fizisku destabilizāciju," intervijā radio RMF FM sacīja amatpersona. "Tātad nevarēja būt nekādu šaubu, ka šis grupējums ir jāneitralizē un jāapcietina. Šī lieta bija pārāk svarīga, lai to tikai novērotu."

Izmeklēšana Krievijas spiegu tīkla lietā tiks turpināta.

"Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka visi, kas ir saistīti ar šo tīklu, ir identificēti un saukti pie atbildības," viņš piebilda.

Spiegu tīkls "novēroja visu, kas ir saistīts ar atbalstu Ukrainai", sacīja Žarins, norādot, ka "Krievija centīsies rast veidus, kā destabilizēt poļu palīdzību Ukrainai".

Vaicāts par Ķīnas izlūkdienestu aktivitātēm, Žarins sacīja: "Ķīna ir ārkārtīgi ekspansionistiska. Saprotams, nauda un investīcijas joprojām ir galvenais Ķīnas aktīvs, bet ir skaidri redzams, ka Ķīnas drošības dienesti arī bieži vien ir aiz šīs naudas."

"Un šajā ziņā mēs pavisam noteikti redzam Ķīnas valsts palielinātu aktivitāti," viņš piebilda.

Žarins arī uzsvēra, ka "Ķīna cenšas gūt labumu no Krievijas kara pret Ukrainu. No vienas puses, viņi cenšas apņēmīgi padarīt Krieviju par vasali, bet viņi arī raugās uz iespējām vājināt Rietumus, iefiltrēties un inficēt tos, pamatā ar naudu un investīcijām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!