Krievija varētu ķerties pie “rupja spēka”, ja NATO vai Eiropas Savienība (ES) Kosovas jautājumā nepakļausies ANO, piektdien paziņoja Krievijas sūtnis NATO Dmitrijs Rogozins.
“Ja Eiropas Savienība izstrādās kopēju pozīciju, vai NATO pārkāps savu mandātu Kosovā, šīs organizācijas nonāks konfliktā ar ANO,” videokonferencē no Briseles pavēstīja Rogozins. "Arī mums būs jārīkojas, vadoties no viedokļa, ka, lai tiktu cienīti, mums ir jālieto rupjš spēks, citiem vārdiem sakot - bruņots spēks.”

ES nav vienotas nostājas, vai atzīt Kosovas neatkarību, atstājot to katras dalībvalsts ziņā.

Rogozins arī paziņoja, ka saņēmis neapstiprinātas ziņas, ka NATO spēki bloķē Serbijas un Kosovas robežu un neļauj Serbijas amatpersonām iebraukt Kosovā.

“Par to mēs neesam vienojušies. Ja šī informācija tiks apstiprināta, mums Briselē būs smagas sarunas ar partneriem un attiecības starp Krieviju un NATO varētu attīstīties diezgan dramatiski,” sacīja Rogozins.

NATO “nedrīkst nekādā ziņā iesaistīties politikā, un tā vietā tai ir jādara tas, ko tā darījusi līdz šim: jāieņem neitrāla pozīcija, neiejaucoties iekšējās lietās”, norādīja Rogozins

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!