Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Piejūras novada Lauksaimniecības ministrija paziņojusi, ka pavasara lauki darbu sezonā imigrantu darbaspēku aizvietos ar studentiem un cietumniekiem, ziņo aģentūra "Intefax".

Ministrija skaidro, ka Covid-19 pandēmijas slēgto robežu dēļ novadā uz darbu nevar ierasties vairāk nekā tūkstotis ķīniešu, 200 kirgīzu, uzbeku un tadžiku. Tāpēc reģions vēlas atrasināt darbaroku trūkumu ar vietējiem resursiem.

Kā norāda ierēdņi, vietējā lauksaimniecības akadēmija jau izveidojusi 64 cilvēku lielu studentu vienību, kas strādās siltumnīcās, palīdzēs sagatavot darbiem tehniku, bet veterinārajā novirzienā studējošie kopā ar veterināro dienestu veiks dezinfekciju.

Pavisam no mācību iestādēm ministrija cer piesaistīt 400 brīvprātīgos.

Tāpat darbos jau iesaistīti 160 notiesātie, bet to skaitu plānots palielināt līdz 400. Ministrija uzskata, ka piedalīšanās darbos ieslodzītajiem palīdzēs sociālās adaptācijas procesā un turpmākos darba meklējumos.

Piejūras novada izplatītākā lauksaimniecības kultūra ir kukurūza un soja. Ministrija šogad iecerējusi apartās zemes platību palielināt par 3% – līdz 509 tūkstošiem hektāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!