Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Augstākā tiesa kritizē un liek pārskatīt spriedumu, ar kuru par vainīgām "reliģiska naida motivētā huligānismā" atzītas pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces, divas no kurām izcieš cietumsodu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Spriedumā nav ietverti pierādījumi, ka viņu rīcību ir motivējis naids pret kādu sociālo grupu, teikts Augstākās tiesas paziņojumā. Tas izskan tikai trīs mēnešus pirms ieslodzītās – Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova – būs izcietušas piespriesto divu gadu ieslodzījumu.

Tāpat ir ignorēts fakts, ka sievietes ir mazu bērnu mātes, secina tiesas kungi.

2012. gada 21.februārī piecas "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". 2012. gada augustā tiesa trīs grupas dalībnieces atzina par vainīgām reliģiska naida motivētā huligānismā un piesprieda divu gadu cietumsodu.

Trešo notiesāto grupas dalībnieci Jekaterinu Samuceviču pēc apelācijas izskatīšanas 2012. gada oktobrī atbrīvoja, jo viņa nebija dziedājusi prezidentu Vladimiru Putinu aizskarošo dziesmu.

Pirmdien Putins iesniedza parlamentā amnestija likumprojektu, kas varētu novest pie "Pussy Riot" un septembrī Barenca jūrā aizturēto vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" aktīvistu atbrīvošanas, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!