Foto: AFP/Scanpix/LETA
Maskavas tiesa otrdien pagarinājusi mājas arestu krāpniecībā apsūdzētajam amerikāņu uzņēmējam, investīciju kompānijas "Baring Vostok" dibinātājam Maiklam Kalvi un viņa kolēģim no Francijas Filipam Delpolam.

Tiesa pagarinājusi viņiem mājas arestu līdz 2020.gada 13.janvārim, kad plānota nākamā tiesas sēde.

Kalvi, Delpols un trīs citas personas apsūdzētas par 2,5 miljardu rubļu (33 miljonu eiro) izkrāpšanu no bankas "Vostočnij".

Viņi noliedz vainu un apgalvo, ka pret viņiem vērstās apsūdzības safabricējuši konkurenti un tās saistītas ar nesaskaņām ar akcionāriem.

Kalvi un Delpols tika aizturēti februārī un vairākus mēnešus pavadīja aiz restēm. Mājas arests Kalvi tika piemērots aprīlī, bet Delpolam - augustā.

Pagājušajā nedēļā Krievijas varasiestādes iesaldēja līdzekļus, ka pieder pieciem apsūdzētajiem.

Tiesa šodien noraidīja aizstāvības lūgumu atbrīvot Kalvi un Delpolu pret piecu miljonu rubļu lielu drošības naudu par katru no viņiem vai arī mīkstināt mājas aresta nosacījumus.

Delpols, kurš jau 15 gadus dzīvo Krievijā, kritizēja "stingros un drakoniskos" mājas aresta noteikumus, un uzsvēra, ka nav vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Kalvi, kurš ir prominenta persona Krievijas investoru aprindās, darbojies Krievijā ilgāk nekā 20 gadus.

"Baring Vostok" ir investīciju kompānija, kas specializējas ieguldījumos Krievijā un NVS valstīs. 25 darbības gados tā ieguldījusi tādos Krievijas uzņēmumos kā "Vimpelkom", "STS Media" un "Jandeks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!