Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Augstākās tiesas kolēģija atstājusi spēkā spriedumu 38 gadus vecajam Permas iedzīvotājam Vladimiram Luzginam, kas savā profilā sociālajā tīklā VK republicējis rakstu, kurā Otrā pasaules kara izraisīšanā vainotas boļševistiskā PSRS un nacistiskā Vācija, vēsta laikraksts "Novaja gazeta", atsaucoties uz advokātu Genriju Rezņiku.

"Augstākā tiesa šīs kolēģijas personā sevi diskreditējusi," sacīja jurists. Viņš arī solīja, ka turpinās spriedumu pārsūdzēt. "Šeit prasās arī pēc Eiropas Tiesas," norādīja Rezņiks.

Par raksta "15 fakti par "banderiešiem" jeb Par ko klusē Kremlis" republicēšanu zemākas instances tiesa Luzginam bija piespriedusi 200 000 rubļu naudassodu.

Spriedumu Luzgina lietā 30. jūnijā pieņēma Permas apgabaltiesas tiesnesis Andrejs Kuzņecovs. Viņš atzina, ka blogeris ir vainīgs pēc Kriminālkodeksa 354.1 panta pirmās daļas (nacisma reabilitācija, publiski noliedzot faktus, kas konstatēti Nirnbergas tribunāla spriedumos, un izplatot neapšaubāmi melīgas ziņas par PSRS darbību Otrā pasaules kara gados).

Luzgina republicētais raksts satur neapšaubāmi melīgas ziņas par PSRS un Vācijas kopīgo agresiju pret Poliju, kā arī to, ka šīs valstis izraisījušas Otro pasaules karu, norādīja tiesnesis.

Saite uz publikāciju "15 fakti par "banderiešiem" jeb par ko klusē Kremlis":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!