Foto: AP/Scanpix

Maskavas tiesa trešdien pagarinājusi pirmstiesas apcietinājumu Kerčas incidentā novembrī sagūstītajiem Ukrainas jūrniekiem vēl par trim mēnešiem, vēsta Krievijas mediji.

"Maskavas Ļefortovas rajona tiesa pieņēma lēmumu pagarināt 24 apsūdzēto apcietinājumu par trim mēnešiem līdz 24. jūnijam," teikts tiesas paziņojumā.

Lietas izskatīšana notika slēgtā režīmā. Pie tiesas ēkas viens aktīvists rīkoja protesta akciju, turot rokās plakātu ar uzrakstu "Brīvību ukraiņu jūrniekiem", vēsta radio "Brīvība".

Dienu iepriekš kļuva zināms, ka Ukrainas Ārlietu ministrija vērsusies Starptautiskajā Jūras lietu tribunālā ar prasību atbrīvot jūrniekus un atdot kuģus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko norādīja, ka Krievijai "vēl ir iespēja atbrīvot Ukrainas jūrniekus un kuģus, negaidot, kad oficiāli tiks atzīts Kremļa pastrādātais starptautiskais noziegums".

Krievijas bruņotie spēki 25. novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus, no kuriem trīs tika ievainoti, Krievija nogādāja Maskavā, kur viņiem piemērots apcietinājums apsūdzībās par nelegālu robežas šķērsošanu.

Kijeva Kerčas incidentu uzskata par agresijas aktu, bet jūrniekus - par kara gūstekņiem. Ukrainas nostāju atbalsta ASV, NATO un Eiropas Savienība. Arī ANO aizturētos Ukrainas jūrniekus uzskata par kara gūstekņiem.

Daudzi pasaules līderi, arī Vācijas kanclere Angela Merkele, aicinājuši jūrniekus atbrīvot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!