Foto: LETA

Krievijas Tieslietu ministrija valstī aizliegto organizāciju sarakstā iekļāvusi Jehovas liecinieku sektu, līdz ar to aizliedzot sektas darbību Krievijā, atsaucoties uz ministrijas paziņojumu, vēsta ziņu aģentūra TASS.

Lēmumu par sektas aizliegšanu Krievijā tiesa pieņēma šī gada 20. aprīlī, taču Jehovas liecinieku pārstāvji lēmumu pārsūdzēja. Augstākā tiesa tieši pirms mēneša lēmumu tomēr atstāja spēkā. Tiesas spriedums lēma, ka sekta ir ''ekstrēmistu organizācija'', kuras darbības Krievijā ir jāaizliedz un momentāni jāslēdz Jehovas liecinieku administratīvais centrs un visas 395 vietējās organizācijas. Tāpat tika lemts, ka visi Jehovas liecinieku Krievijas atzara īpašumi pāriet valsts īpašumā.

Toreiz Jehovas liecinieku pārstāvji norādīja, ka gadījumā, ja tiesa spriedumu negrozīs, sekta vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Prasību tiesā 17. martā iesniedza Tieslietu ministrija, kura esot konstatējusi, ka reliģiskās organizācijas darbība esot pretrunā ar statūtos noteiktajiem mērķiem un uzdevumiem, kā arī pārkāpj Likumu par pretdarbību ekstrēmismam.

Savukārt Jehovas liecinieki norādījuši, ka viņu vajāšana balstīta "atklātās falsifikācijās, atsevišķu ekspertu neprofesionalitātē" un "tiesas kļūdās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!