Foto: Shutterstock
Turīgais krievu uzņēmējs Aleksandrs Perepiļičnijs varētu būs noindēts ar zupā ielietu indi, bet, tā kā viņa kuņģa saturs ticis izskalots, informācija par viņa pēdējo maltīti ir neskaidra. To, atsaucoties uz izmeklēšanas datiem, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC atgādina, ka, būdams 44 gadus vecs, uzņēmējs 2012. gada novembrī pēkšņi saļima pie savas mājas Anglijā. Tas, kā viņš tieši tika nogalināts, palīdzētu atšķetināt tā saukto Magņitska lietu, kurā figurē vērienīga krāpšana, norāda medijs.

Medijs atgādina, ka sākotnēji tika uzskatīts, ka viņš miris dabiskā nāvē, bet pēc tam izmeklēšanā tika noskaidrots, ka Perepiļičnija kuņģī atrasta inde. Iepriekš tika vēstīts, ka testos atklātas pēdas, kas norāda uz reti sastopamas indes gelzemija klātbūtni.

Izmeklēšanā tiek pieļauts, ka, iespējams, inde bijusi skābeņu zupā.

Pēdējā izziņā teikts, ka Perepiļičnijs ēdis kādu populāru krievu ēdienu, kas bijis ar skābenēm. Tiesa, veiktajos testos nav konstatēts, ka viņa kuņģī bijušas skābenes.

Apdrošināšanas uzņēmuma pārstāvji, kas īsi pirms uzņēmēja nāves bija piešķīruši viņam ievērojamu dzīvības apdrošināšanas polisi, vaicājuši, kāpēc neviens nav pajautājis uzņēmēja sievai, ko viņš tajā dienā bija ēdis.

"Īsi pēc viņa nāves viss uzņēmēja kuņģa saturs tika izskalots. Tur bija liels daudzums ar materiāliem, kas vienkārši tika izņemti," apgalvo viens no apdrošināšanas uzņēmuma pārstāvjiem.

"Iespējams, kāds samainīja skābeņu zupā kādu garšvielu vai augu, kas arī izraisīja nāvi," pieļauj apdrošināšanas uzņēmuma pārstāvis.

Perepiļičnijs, kura vārds ticis saistīts ar tā saukto Magņitska lietu, saviem kolēģiem Londonā pirms miršanas stāstījis par saņemtiem nāves draudiem.

Viņš kādam Londonas uzņēmējām un Šveices izmeklētājiem bija nodevis dokumentus, kas norāda uz Krievijas amatpersonu un mafijas saistību ar 240 miljonu dolāru (148 miljoni eiro) nozagšanā no Krievijas valsts, krāpjoties ar nodokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!