Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas uzņēmējs un politiķis Pāvels Antovs, kurš vienu reizi īsā frāzē kritizēja Kremļa uzsākto iebrukumu Ukrainā, Ziemassvētku vakarā tika atrasts miris Indijā, kur viņš pavadījis savu atvaļinājumu. Vietējās varasiestādes vēstīja, ka Antovs izkritis pa savu viesnīcas logu, informē medijs "Politico".

Tajā pašā viesnīcā īsi pirms Antova nāves miris viņa draugs Vladimirs Budanovs. Indijas Odišas štata policijas amatpersona sacīja, ka Budanovs guvis insultu, bet Antovs "pēc drauga nāves bijis depresīvi noskaņots un arī miris". Antovs nupat viesnīcā nosvinējis 65. dzimšanas dienu.

Citējot vietējo policiju, Indijas mediji ziņoja, ka pēc kritiena no viesnīcas trešā stāva gājis bojā kāds tūrists no Krievijas. Krievijas konsuls Kolkatā Aleksejs Idamkins Krievijas valsts ziņu aģentūrai TASS norādīja, ka policija šajos traģiskajos notikumos nav saskatījusi "noziedzīgus elementus".

Antovs, kurš savu 130 miljonu eiro peļņu ieguva, izveidojot gaļas pārstrādes uzņēmumu, bija vietējais politiķis Vladimiras pilsētā, Maskavas austrumos.

Šī gada jūnijā savā "WhatsApp" profila vēstījumā Antovs, šķietami, nosodīja Krievijas veikto raķešu uzbrukumu kādai dzīvojamai ēkai Ukrainā, sakot, ka "to visu ir ārkārtīgi grūti nosaukt par jebko citu kā teroru".

Īsi pēc tam ziņojums tika dzēsts un Antovs citos sociālajos medijos ievietoja ziņu, ka ir prezidenta atbalstītājs, " savas valsts patriots" un vēstījums nācis no kāda, kura viedoklim par " speciālo militāro operāciju Ukrainā" viņš kategoriski nepiekrita un kas nejauši ticis izlikts viņa profilā, raksta "Politico".

Miljonārs kļūst par jaunāko noslēpumainos apstākļos bojā gājušo Krievijas oligarhu, no kuriem daudzi atklāti kritizējuši prezidenta Vladimira Putina karu Ukrainā.

Septembrī, izkrītot pa slimnīcas logu Maskavā, miris Krievijas naftas giganta "Lukoil" priekšsēdētājs Ravils Maganovs, kurš Krievijas iebrukumu nosauca par "traģēdiju" un izteica līdzjūtību tās upuriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!