Krievijas Valsts dome piektdienas plenārsēdē plāno apspriest jautājumu par komunistiskā režīma simbolikas aizliegšanu Lietuvā.

Kā ziņots, Lietuvas Seims pagājušajā nedēļā aizliedza tautas pulcēšanās vietās demonstrēt nacistiskās Vācijas, Padomju Savienības un Lietuvas PSR simboliku.

Pēc Valsts domes komunistu frakcijas ierosinājuma sēdē varētu tikt izskatīts paziņojuma projekts "Par naidīgām Lietuvas Republikas Seima darbībām attiecībā pret Krievijas Federāciju, kuru mērķis ir pārskatīt rezultātus, ko devusi cīņa pret fašismu Otrā pasaules kara gaitā".

Kā pastāstījis domes spīkers Boriss Grizlovs, ceturtdien attiecīgā paziņojuma projekts tiks izskatīts Krievijas parlamenta apakšpalātas padomē.

Komunistu deputāts Dmitrijs Novikovs izteicies, ka Lietuvas Seima pieņemtais likums uzskatāms par naidīgu soli pret Krieviju kā PSRS tiesisko mantinieci.

"Tas tiek darīts, lai pārvērtētu padomju tautas lomu cīņā pret fašismu Otrajā pasaules karā," viņš paziņojis.

Novikovs paudis viedokli, ka paziņojums domei jāpieņem nevilcinoties, bet spīkers ieteicis viņam dokumenta projektu iesniegt izskatīšanai domes vadībai un solījis to izskatīt piektdienas plenārsēdē.

Saskaņā ar Lietuvas Seima pieņemto likumu sabiedriskos pasākumos un tautas sapulcēs turpmāk aizliegts demonstrēt nacistu un padomju režīmu ģerboņus, karogus, pazīšanās zīmes un formastērpus ar šādiem ģerboņiem, kā arī par represijām pret Lietuvas iedzīvotājiem atbildīgo Vācijas nacionālsociālistu un PSRS komunistu partijas vadītāju portretus. Aizliegta arī Trešā reiha, Padomju Savienības un Lietuvas PSR himnu atskaņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!