Pēc tam, kad Krievijas Valsts domē beidzās slēgtā sēde, kurā deputāti nobalsoja par vispārējā kodolieroču izmēģinājumu aizlieguma līguma ratificēšanu, Krievijas pilnvarotais pārstāvis Valsts domē Aleksandrs Kotenkovs precizēja balsojuma rezultātus.
Kotenkovs žurnālistiem paziņoja, ka par ratifikāciju nobalsojuši 298 deputāti, bet nepieciešamais minimums bijis 226. Pret balsojuši 74 domes deputāti.

Valsts domes preses dienestā aģentūru "Interfax" informēja, ka deputātu balsojuma rezultāti par vispārējā kodolieroču izmēģinājumu aizlieguma līguma ratificēšanu ir slepeni. Preses dienestā norādīja, ka atbilstoši reglamentam domes sēdes stenogramma un visi pievienotie dokumenti, tostarp balsojuma rezultātu izdruka, ar atzīmi "slepeni" tiks glabāti domes aparāta īpašajā apakšnodaļā.

Komunistu frakcijas uzdevumā deputāts Aleksandrs Šabanovs bija pieprasījis ratificētajā dokumentā iekļaut tekstu par to, ka Krievija neiesniegs ratificēto dokumentu ANO līdz tam, kamēr līgumu neratificēs ASV, Ķīna, Indija, Pakistāna un Izraēla, taču Valsts domes sēdē par šo ierosinājumu balsots netika.

Kotenkovs atgādināja, ka līgums stāsies spēkā pēc tam, kad ratifikācijas dokumentu ANO iesniegs pēdējā valsts, kas pievienojusies šim līgumam. Šīs valstis ir uzskaitītas īpašā protokolā. Kotenkovs uzsvēra, ka šo valstu vidū ir arī ASV, Ķīna, Indija un Pakistāna, no kurām dažas līgumu vēl nav ratificējušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!