Bijušais Igaunijas iedzīvotājs, kara veterāns, kas pārcēlies uz dzīvi Krievijā, apsūdzējis Krievijas varas iestādes genocīdā.
Piektdien Pleskavas pilsētas tiesa izskata prasību, kurā 70 gadus vecais Anatolijs Gavrikovs, kas bija apmeties uz dzīvi Pleskavas apgabala Mtjožas ciematā, apsūdzējis apgabala varas iestādes neizturamu apstākļu radīšanā.

Laikraksts "Kommersant" informē - Gavrikova prasībā norādīts, ka ciemats, kas atrodas uz salas Peipusa ezerā netālu no Igaunijas, ir bez civilizācijas pazīmēm - nedarbojas medpunkts, veikals, pasts un kultūras nams. Likvidēta aviosatiksme no ciemata uz citiem apdzīvotajiem punktiem, bet vasarā ūdenstransporta satiksme ir neregulāra - vienu vai divas reizes nedēļā.

Gavrikovs ir gatavs pierādīt tiesai, ka vairāki salas iedzīvotāji miruši tādēļ, ka nav saņēmuši medicīnisko palīdzību.

Gavrikovs spiests īrēt dzīvojamo platību Pleskavā, jo viņam radusies nepieciešamība dzīvot medicīnisko iestāžu tuvumā. Saimnieka prombūtnes laikā māja Mtjožā tika aplaupīta, un to vajadzēja pārdot par cenu, kas daudzkārt mazāka par tās vērtību. Vietējais kara komisariāts atteicies veterānam izmaksāt pensiju.

Juristi, pie kuriem Gavrikovs konsultējies, nav ieteikuši viņam sākt lietu pret apgabala administrāciju, taču kara veterāns tomēr nolēmis meklēt palīdzību tiesā un pagājušā gada oktobrī iesniedzis prasību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!