Foto: Pixabay

Krievijas Federālā Ceļu aģentūra ("Rosavtodor") pirmdien draudēja piemērot sodus pret tālbraucējiem šoferiem, kas protestē pret federālo ceļu lietošanas nodevu iekasēšanas sistēmu "Platon".

"Pret tiem, kas ar savām mērķtiecīgajām darbībām centīsies sabotēt kustību pa mūsu valsts transporta artērijām, no tiesībsargājošo iestāžu puses tiks piemēroti atbilstoši sodi," teikts paziņojumā aģentūras tīmekļa vietnē.

Tālbraucēju šoferu nesankcionētie mītiņi uz federālajiem ceļiem "briesmām pakļauj ne tikai to dalībniekus, bet arī pašus automobilistus", teikts paziņojumā.

Vairāku Krievijas reģionu tālbraucēji šoferi, kas protestē pret maksas ieviešanu par braukšanu pa federālajām trasēm, sākuši maršu uz Maskavu. Sākotnēji bija plānots akciju sarīkot 30.novembrī, bet, tā kā viņi līdz šim laikam nebija paspējuši ierasties, viņi akciju pārcēluši uz 3.decembri.

Kravu pārvadātāji pieprasa atcelt sistēmu "Platon" un novērst mēģinājumus ieviest līdzīgas sistēmas nākotnē. Tāpat viņi pieprasa sodīt tos, kas piedāvāja un ieviesa šo sistēmu - konkrēti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvos oligarhus brāļus Arkādiju un Romānu Rotenbergus, premjerministru Dmitriju Medvedevu un vēl virkni amatpersonu.

Viņi arī pieprasa atcelt transporta nodevu lielkravu automašīnām, ierobežot cenu pieaugumu degvielai un rezerves daļām, kā arī sniegt kredīta atvieglojumus grūtībās nonākušiem pārvadātājiem.

Kamēr šīs prasības netiks izpildītas, pārvadātāji draud bloķēt federālos ceļus, traucēt sistēmas "Platon" darbībai, traucēt šo sistēmu izmantojošo pārvadātāju darbam, kā arī bloķēt visus pārvadājumus Maskavā un organizēt tās pilnīgu blokādi.

Krievijā no 15.novembra ieviesta ceļu maksas iekasēšanas sistēma "Platon", kas izraisījusi pārvadātāju sašutumu ar savu augsto maksu, izraisot stihiskus protestus, kuru laikā tikušas bloķētas vairākas automaģistrāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!