Lielbritānijā ir izcēlies diplomātisks konflikts pēc tam, kad vietējais lauksaimnieks apsūdzēja Krievijas vēstniecības suņus viņa aitu iznīcināšanā, ziņoja britu prese.

Krievijas vēstniecības darbinieks, aitkopis un policijas detektīvs otrdien tikās, lai atrisinātu šo aitu un suņu problēmu kādā ciemā Anglijas dienvidaustrumos.

Situāciju ir saasinājis fakts, ka šie elzasiešu šķirnes suņi, pat ja tos atzītu par vainīgiem, bauda diplomātisko imunitāti, jo atrodas Krievijas vēstniecības aizsardzībā.

Britu lauksaimnieki saskaņā ar 1953.gadā pieņemtu likumu drīkst šaut uz suņiem, kas apdraud viņu lopus, bet šis likums neattiecas uz ārvalstu vēstniecību suņiem.

Saskaņā ar lauksaimnieka Greiema Brauna teikto šie suņi ir nogalinājuši vairāk nekā 50 aitu trijos atsevišķos uzbrukumos pēdējo divu mēnešu laikā.

"Šie uzbrukumi ir izpostījuši manus nākamā gada ienākumus, bet tas nav viss. Aitām ir jūtas, tās nevēlas tikt vajātas, aizskartas un iebiedētas," sacīja Brauns intervijā laikrakstam "The Guardian".

Krievijas vēstniecības preses sekretārs paziņoja laikrakstam, ka diplomāti dara visu iespējamo, lai palīdzētu policijai izmeklēt šo konfliktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!