Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs iecēlis līdzšinējo Krievijas pastāvīgo pārstāvi NATO Dmitriju Rogozinu par vicepremjeru, kas ir atbildīgs par militāri rūpnieciskā kompleksa attīstības jautājumiem.

Līdzšinējais vicepremjers Sergejs Ivanovs ceturtdien tika iecelts par prezidenta administrācijas vadītāju.

"Iecēlu jūs par valdības vadītāja vietnieku, kas koordinē militāri rūpnieciskā kompleksa darbību, nodarbojas ar visiem aizsardzības kompleksa attīstības jautājumiem, nodarbojas ar mūsu uzņēmumiem, koordinē jautājumus par valsts pasūtījumu par militārās tehnikas piegādēm izstrādāšanu un izpildīšanu," Medvedevs paziņoja Rogozinam abu tikšanās laikā piektdien prezidenta Piemaskavas rezidencē Gorkos.

Medvedevs uzteica Rogozina "cienījamo pieredzi, lai varētu šajā amatā sekmīgi strādāt". Ceru, ka mūsu militāri rūpnieciskais komplekss ar jums iegūs enerģisku un mūsdienīgu vadītāju. Mūsu aizsardzībai tas ir ļoti nepieciešams," uzsvēra Medvedevs.

Īpašu uzmanību Medvedevs Rogozinam jaunajā amatā lūdza pievērst cīņai pret korupciju.

"Apsolu, ka katrs rublis nonāks pie sava adresāta, armijas un flotes, un bruņojuma, lai mūsu bruņotie spēki būtu vieni no labākajiem [pasaulē]," solīja jaunais vicepremjers.

Medvedevs norādīja, ka jaunā vicepremjera pienākumu loks būs diezgan plašs, bet Rogozins prezidentam izteica ierosinājumus par militāri rūpnieciskā kompleksa bruņojuma atjaunošanu, mašīnu parka nomaiņu, jaunu rūpnīcu būvniecību, kā arī morālo un materiālo stimulu radīšanu jaunu kadru piesaistei.

Viņš norādīja arī uz nepieciešamību piešķirt ilgtermiņa kredīta līdzekļus, lai uzņēmumi varētu plānot mūsdienīgas produkcijas izlaidi.

Rogozins ir dzimis 1963.gadā Maskavā. 1986.gadā viņš ar izcilību beidza Maskavas Valsts Universitātes Žurnālistikas fakultāti, bet 1988.gadā viņš ar izcilību ieguva ekonomista izglītību.

1990.gadā viņš dibināja un kļuva par PSRS Jauno politisko līderu asociācijas ("Forums-90") prezidentu, bet tā paša gada augustā atteicās no ārlietu ministra Andreja Kozireva piedāvājuma kļūt par viņa vietnieku.

1993.gadā Rogozins nodibināja Krievu kopienu kongresu.

Viņš bijis arī Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputāts un 1999.gadā kļuva par Valsts domes ārlietu komisijas priekšsēdētāju un Krievijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāju. 2002.‒2003.gadā viņš bija prezidenta pārstāvis un galvenais sarunu vedējs ar Eiropas Savienību par Kaļiņingradas apgabala tranzīta problēmām.

2003.gadā kā partijas "Dzimtene" pārstāvis Rogozins iekļuva Valsts domē un tika ievēlēts par Valsts domes vicespīkeru, kā arī darbojās ārlietu komisijā.

No 2002. līdz 2004.gadam Rogozins bija partijas "Dzimtene" priekšsēdētājs, bet 2006.gadā viņš piedalījās Krievu kopienu kongresa atjaunošanā un kļuva par sabiedriskās organizācijas priekšsēdētāju.

2008.gada janvārī Rogozons kļuva par Krievijas pārstāvniecības NATO vadītāju, bet 2009.gada aprīlī viņam tika piešķirtas vēstnieka NATO funkcijas.

No 2011.gada 18.februāra viņš bija īpašais Krievijas prezidenta pārstāvis sarunās ar NATO par pretraķešu aizsardzības sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!