Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas vēstnieks Vācijā Sergejs Ņečajevs paziņojis, ka Maskava atbildēs uz Kremļa propagandas raidorganizācijas RT vācu valodas kanāla ierobežošanu.

"No Krievijas puses noteikti būs atbilde," paziņoja Ņečajevs."Es neesmu Delfu orākuls, taču ir dažādas iespējas. Krievijā ir tik daudz vācu žurnālistu."

Eiropas satelītu televīzijas pakalpojumu sniedzējs "Eutelsat" decembrī apturēja RT vācu valodas kanāla raidīšanu.

Šāds solis sperts pēc Vācijas varasiestāžu sūdzības, ka RT Vācijā tiešraidē raida bez licences.

RT paziņojusi, ka uzskata Vācijas mediju regulatoru rīcību par nelikumīgu un ir pārliecināta, ka šis lēmums tiks apstrīdēts tiesā.

Raidorganizācija apgalvo, ka tai ir Serbijas licence kabeļtelevīzijas un satelīta televīzijas pārraidei, un uzstāj, ka šī licence saskaņā ar Eiropas tiesību aktiem ļaujot raidīt arī Vācijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicinājis pārtraukt diskriminēt RT un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Maskava varētu nākt klajā ar atbildes pasākumiem, "ja šī nepieņemamā situācija turpināsies".

Tajā pašā laikā vairums rietumvalstu uzskata, ka RT, kas agrāk bija pazīstams kā "Russia Today", ir Kremļa propagandas rupors.

RT sāka darbu 2005.gadā, un laika gaitā raidorganizācija ir paplašinājusies, raidot vairākās valodās, tostarp angļu, spāņu un arābu.

RT regulāri pārraida ziņas, kas labvēlīgas Krievijas ārpolitikai, un mēdz dramatizēt ziņas no valstīm, kurām ir saspringtas attiecības ar Kremli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!