Foto: EPA/Scanpix/LETA
Maskavai ir vienalga par iespējamām Rietumu sankcijām, kas sekos, ja Krievija iebruks Ukrainā, sestdien intervijā medijam “Aftonbladet” pauda Krievijas vēstnieks Zviedrijā Viktors Tatarincevs.

"Atvainojiet, bet mēs uzdiršam visām viņu sankcijām," pauda Tatarincevs.

Viņš norādīja, ka pret Krieviju jau ir vērsts daudz sankciju, un tās ir radījušas pozitīvu efektu uz Krievijas ekonomiku un lauksaimniecību.

"Mēs esam pašpietiekami un esam spējuši palielināt savu eksportu. Mums nav Itālijas vai Šveices siera, bet esam iemācījušies pagatavot tikpat labus sierus pēc Itālijas un Šveices receptēm," teica diplomāts.

"Jaunās sankcijas nav nekas pozitīvs, bet ne tik sliktas, kā tās cenšas attēlot Rietumi," norādīja Tatarincevs.

Viņaprāt Rietumu pasaule nav sapratusi krievu mentalitāti. "Jo spēcīgāk Rietumi spiež uz krieviem, jo spēcīgāki krievi kļūst savā pretreakcijā," viņš teica.

Tomēr atbildot uz žurnālista jautājumu vai saspringtajā situācijā ir iespējams izvairīties no kara, vēstnieks atbild apstiprinoši. "Tā ir mūsu politiskās vadības visdziļākā vēlme. Pēdējais, ko cilvēki Krievijā vēlas, ir karš," pauda Tatarincevs.

Jau vēstīts, ka ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā sestdien brīdinājis savu krievu kolēģi Vladimiru Putinu, ka uz Krievijas iespējamo iebrukumu Ukrainā Vašingtona reaģēs ar tūlītējām un bargām sankcijām.

Saskaņā ar Baltā nama izplatīto sarunas apkopojumu Baidens sarunas laikā uzsvēris, ka "lai gan Savienotās Valstis joprojām ir gatavas iesaistīties diplomātijā, pilnībā to koordinējot ar saviem sabiedrotajiem un partneriem," tās ir gatavas jebkuram notikumu attīstības scenārijam.

Baidens arī atkārtoti norādījis, ka uzbrukums Ukrainai novedīs pie lielām cilvēku ciešanām un vājinās Krievijas starptautiskās pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!